Είστε here:

DEFEA 2021 – ΣΕΚΠΥ: Σημαντικές συναντήσεις μελών του ΔΣ με ξένες αντιπροσωπείες

ΓΑΛΛΙΑ-2

Δελτίο Τύπου ΣΕΚΠΥ: Επιτυχημένη ολοκλήρωση της Έκθεσης DEFEA 2021 – Ιδιαίτερα σημαντικές συναντήσεις μελών του ΔΣ με ξένες αντιπροσωπείες – Δήλωση του Προέδρου του ΣΕΚΠΥ Αναστάσιου Ροζολολή

 

Η ολοκλήρωση της  Έκθεσης DEFEA 2021 σε συνεργασία με τον ΣΕΚΠΥ, τον σύνδεσμο της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του διεθνούς ενδιαφέροντος για την Ελλάδα ως μιας χώρας που αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή της, παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας, αλλά συγχρόνως και μιας χώρας που αποτελεί σήμερα πόλο έλξης επενδυτικού ενδιαφέροντος σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Όπως φάνηκε και τις τρεις ημέρες, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό και έντονο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την Ελληνική Αμυντική βιομηχανία, ενώ έγινε σαφές ότι το μέλλον βρίσκεται στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και τις διεθνείς συνεργασίες. 

Είναι ενδεικτικό, ότι τις τρείς ημέρες της DEFEA επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΣΕΚΠΥ πολλές ξένες επίσημες αντιπροσωπείες και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις κατά τη διάρκεια της Έκθεσης με το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ κλείστηκαν αρκετές ακόμα για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι συναντήσεις μελών του ΔΣ του ΣΕΚΠΥ, που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της DEFEA, ήταν με τις αντιπροσωπείες της Πορτογαλίας, της Κορέας, της Γαλλίας, της Μ. Βρετανίας και της Βραζιλίας.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η διερεύνηση τρόπων συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο αποδεικνύοντας τους νέους ορίζοντες που άνοιξε η DEFEA για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Επόμενοι στόχοι είναι, να προχωρήσει η υλοποίηση των Ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων και να συνδυαστούν με την επανεκκίνηση της ΕΑΒΙ, να αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες και προϊόντα για την άμυνα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να επιστρέψουν οι Έλληνες επιστήμονες από το εξωτερικό και τελικά να υποστηριχθούν και να ενδυναμωθούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι και ο ουσιαστικός λόγος ύπαρξης της ΕΑΒΙ.

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Αναστάσιος Ροζολής τόνισε ότι:

«Η επιτυχημένη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης DEFEA 2021 αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και πιστεύω ότι θα αποτελέσει την αφετηρία για να ξεδιπλωθούν στο μέλλον νέες συνεργασίες που θα αποφέρουν πολλά οφέλη για την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας. Ειδικότερα για τις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου προσδοκούμε η DEFEA να αποτελέσει εφαλτήριο νέων συνεργασιών με μεγάλους παίκτες της διεθνούς εξοπλιστικής αγοράς ώστε με εξωστρέφεια να γυρίσει σελίδα προς το μέλλον αφήνοντας πίσω  λάθη του παρελθόντος.

Ισχυρή Αμυντική Βιομηχανία σημαίνει Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις  και Ισχυρή Εθνική Οικονομία, γι’ αυτό αξίζει να εργαστούμε όλοι μαζί για να το πετύχουμε».