Περιγραφή εταιρείας

Η ECC είναι μια ελληνική εταιρεία ειδικός σε εξατομικευμένα ενεργειακά συστήματα υψηλής απόδοσης.
Παρέχουμε ενεργειακά συστήματα φιλικά προς το περιβάλλον και υψηλής απόδοσης για μεγάλα δημόσια και οικιστικά κτίρια και για βιομηχανίες. Φροντίζουμε για τους πελάτες μας σε κάθε βήμα, από την ανάλυση της ενεργειακής κατανάλωσης και τη συμβουλευτική για τη βέλτιστη λύση, τη διαστασιολόγηση, το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός προσαρμοσμένου ενεργειακού συστήματος, μέχρι τις δοκιμές, την εγκατάσταση και τη συντήρησή του.
Τα κτίρια στον οικιακό τομέα και στον τομέα των υπηρεσιών είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας με μεγάλες ώρες λειτουργίας. Χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια για τον ηλεκτρικό εξοπλισμό τους, καθώς και για τον φωτισμό, τη θέρμανση και τον κλιματισμό.
Παρέχουμε μεγάλη ποικιλία εξατομικευμένων ενεργειακών λύσεων που παράγουν ενέργεια με τον πιο αποδοτικό τρόπο για τον εκάστοτε καταναλωτή. Έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, και αντίστοιχα το κόστος ενέργειας, έως και 30% χάρη στην εξατομικευμένη προσέγγισή μας στον μηχανολογικό σχεδιασμό, την κατασκευή, την εγκατάσταση, την παρακολούθηση της απόδοσης και τη συντήρηση.
Επίσης, οι βιομηχανίες χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια για τον εξοπλισμό τους και πολλές από αυτές χρειάζονται ταυτόχρονα και άλλο είδος ενέργειας – ατμό, θέρμανση, ψύξη. Αντί να χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια από το εθνικό δίκτυο για την παραγωγή αυτής της ενέργειας ατμού, θέρμανσης ή ψύξης, μπορούν να την έχουν εντελώς δωρεάν.
Οι λύσεις μας ενσωματώνουν ενεργειακές τεχνολογίες που αναγνωρίζονται παγκοσμίως ως μερικές από τις πιο αποδοτικές που έχουν εφευρεθεί ποτέ, και εφαρμόζουμε συνεχώς το πάθος μας για τη μηχανική και τις εσωτερικές καινοτομίες μας για να τις κάνουμε ακόμη πιο αποδοτικές. Οι βασικές τεχνολογίες μας βασίζονται στις αρχές της συμπαραγωγής, της τριπαραγωγής, της ελεύθερης ψύξης, των ψυκτικών μηχανημάτων απορρόφησης, της ανάκτησης θερμότητας αποβλήτων και της μετατροπής βιομάζας σε ενέργεια. Αποτελούν απαραίτητο μέρος της σημερινής περιβαλλοντικής δράσης, της μετάβασης σε καθαρή ενέργεια και της κυκλικής οικονομίας.
EPC
Προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις ως υπηρεσία μελέτης, προμήθειας και κατασκευής. Φροντίζουμε για την πλήρη διαδικασία ξεκινώντας από την ανάλυση του περιβάλλοντος του πελάτη και όχι το αντίστροφο, καθώς έτσι αντιλαμβανόμαστε την αποδοτικότητα. Περνάμε από τα στάδια της κατασκευής, της παράδοσης, της εγκατάστασης και των δοκιμών, για να φτάσουμε στο στάδιο της κορυφαίας συντήρησης από την εσωτερική μας ομάδα εξειδικευμένων τεχνικών και της κορυφαίας ικανοποίησης του πελάτη.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉ ΑΠΌΔΟΣΗ
Χάρη στη μακρόχρονη εμπειρία μας στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης σε διάφορα περιβάλλοντα, αλλά και ως κατασκευαστής των συστημάτων μας, έχουμε βαθιά κατανόηση όλων των πτυχών της παραγωγής και της κατανάλωσης ενέργειας. Μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε σχετικά με τον τρόπο βελτιστοποίησης της ενεργειακής σας κατανάλωσης και τη μείωση του ενεργειακού σας κόστους. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομερείς πληροφορίες.
ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΈΡΒΙΣ
Πιστεύουμε ότι η στιγμή της αλήθειας είναι η συντήρηση. Χρησιμοποιούμε εξειδικευμένο λογισμικό για απομακρυσμένη παρακολούθηση και διάγνωση και η ομάδα εξειδικευμένων τεχνικών μας φροντίζει πλήρως για οτιδήποτε σχετίζεται με τα συστήματα μετά την εγκατάστασή τους. Προσφέρουμε τυποποιημένες και εκτεταμένες επιλογές εγγύησης και πλήρη ασφάλιση των συστημάτων.

Τι κάνουμε
– Ενεργειακοί έλεγχοι και μέτρα αποδοτικότητας
Οι επαγγελματίες μας στον τομέα της ενέργειας ασχολούνται με τη βαθιά κατανόηση του ενεργειακού προφίλ του πελάτη μέσω επιτόπιων μετρήσεων & ανάλυσης δεδομένων. Η ολοκληρωμένη προσέγγισή μας επιτρέπει την πρόταση εξατομικευμένων λύσεων για μέγιστη αποδοτικότητα.
– Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας & καθαρότερες τεχνολογίες
Διαθέτουμε ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπου έχουμε βοηθήσει στον εντοπισμό, την καθιέρωση και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου του πελάτη
– Παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας
Η τεχνογνωσία μας εκτείνεται από τις παραδοσιακές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας, μέχρι τις αναδυόμενες ανανεώσιμες τεχνολογίες και τα συναφή συστήματά τους.
Πιστοποιήσεις
– Πιστοποιημένη ESCO (Εταιρεία Ενεργειακών Υπηρεσιών) Ελληνικό Υπουργείο Ενέργειας
– ISO 9001 : 2015, Διαχείριση ποιότητας
– ISO 14001 : 2017, Περιβαλλοντική διαχείριση
– ISO 50001 : 2017, Διαχείριση ενέργειας
Η εξειδίκευσή μας
ΗΛΙΑΚΗ ΨΥΞΗ
Υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο έργο ηλιακής ψύξης στην Ευρώπη.
Η πρώτη εφαρμογή ηλιακής θερμικής ψύξης στον νοσοκομειακό τομέα μας επέτρεψε να επεκτείνουμε τις τεχνικές μας λύσεις σε καινοτόμες τεχνολογίες. Μέσω των έργων ηλιακής ψύξης, αποδείξαμε τη στρατηγική μας ικανότητα & ευελιξία και θεωρούμαστε πρωτοπόροι.
Ενεργειακοί έλεγχοι
Προσαρμοσμένες τεχνικές λύσεις μέσω των άριστα εκπαιδευμένων μηχανικών & του μετρητικού εξοπλισμού της εταιρείας. Ενεργειακοί έλεγχοι, επαλήθευση ηλεκτρικής ασφάλειας, ανάπτυξη ΑΠΕ, O&M και γενικές υπηρεσίες μηχανικού παρέχονται μέσω εξοπλισμού μέτρησης αιχμής, όπως αναλυτές ηλεκτρικής ενέργειας, θερμικές κάμερες IR, εξοπλισμός επαλήθευσης ασφάλειας, συσκευές μέτρησης I-V PV κ.λπ. Η ECC αναλαμβάνει τις αντίστοιχες μετρήσεις & ελέγχους ασφαλείας σύμφωνα με το πρότυπο EN60364 – HD384.