Είστε here:

Εγκατάσταση εκπροσώπου της Γαλλικής GICAN στα γραφεία του ΣΕΚΠΥ

SEKPY-GICAN

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της προσπάθειας στήριξης των Ελληνικών Αμυντικών Επιχειρήσεων με στόχο να συμμετέχουν με αξιώσεις στο μέγιστο δυνατό βαθμό στα εξοπλιστικά προγράμματα  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και σχετικές ενέργειες του ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού).

Ειδικότερα, στα γραφεία του ΣΕΚΠΥ εγκαταστάθηκε τις τελευταίες ημέρες η εκπρόσωπος του Συνδέσμου εταιρειών της  Γαλλικής Αμυντικής και Εμπορικής Ναυτιλίας GICAN (https://gican.asso.fr/ )    κα. Julie Fievet η οποία έχει αναλάβει να φέρει σε άμεση επαφή και επικοινωνία Ελληνικές και Γαλλικές εταιρείες με σκοπό τη μελλοντική συνεργασία τους ενόψει και των εξοπλιστικών προγραμμάτων των νέων ελληνικών φρεγατών αλλά και γενικότερα.

Σκοπός Ελληνικές και Γαλλικές εταιρείες να έχουν την άμεση δυνατότητα να εξετάσουν συνεργασίας σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος όπως οι νέες φρεγάτες αλλά και γενικότερα Ευρωπαϊκά Αμυντικά προγράμματα, Ευρωπαϊκά προγράμματα Ασφάλειας, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάληψη κοινών ενεργειών μαζί με  Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

Η σχετική συμφωνία υπογράφτηκε από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΚΠΥ με την Κα Julie Fievet εκ μέρους της της Γαλλικής GICAN.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη εντάσσεται στα πλαίσια του Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο ΣΕΚΠΥ με την Γαλλική GICAN (Σύνδεσμος Ναυτικών Γαλλικών Βιομηχανιών) από το Φεβρουάριο του 2018.

Το Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας, σηματοδότησε την έναρξη συνεργασίας των δύο συνδέσμων, με στόχο να προωθεί η συνεργασία των εταιρειών μελών των δύο συνδέσμων, με βάση τον τομέα εξειδίκευσης κάθε εταιρείας ,την προώθηση πρωτοβουλιών με σκοπό την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και των δύο χωρών και η οποία πλέον αρχίζει να υλοποιείται στη πράξη.

Σε δήλωσή του ο Τάσος Ροζολής Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ σημείωσε ότι «ο ΣΕΚΠΥ συνεχίζει και θα επιμείνει στην προσπάθεια στήριξης των Ελληνικών Επιχειρήσεων με στόχο να συμμετέχουν με αξιώσεις στο μέγιστο δυνατό βαθμό στα εξοπλιστικά προγράμματα ενίσχυσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που προχωράει η Ελληνική κυβέρνηση.

Ο ξεκάθαρος στόχος μας δεν είναι άλλος από το να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη των κρίσιμων συστημάτων των φρεγατών και την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας μέσω της ανάθεσης έργου στην ΕΑΒΙ. Η θετική πρόσφατη εξέλιξη με την εγκατάσταση εκπροσώπου της GICAN στα γραφεία του ΣΕΚΠΥ είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και προσβλέπουμε με αισιοδοξία σε πολλές ακόμα αντίστοιχες ενέργειες με εκπροσώπους αντίστοιχων οργανισμών και άλλων Χωρών, οι οποίες θα συμβάλουν στην στήριξη και ανάπτυξη των Ελληνικών επιχειρήσεων και ευρύτερα της οικονομίας».