Είστε here:

Επιτυχημένη η παρουσία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στο Ελληνικό Περίπτερο στην έκθεση «AUSA 2022»

AUSA-2022-PHOTO

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Εξοπλισμού «AUSA 2022» στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ στις 10 Οκτωβρίου 2022.

H AUSA (Association of the US Army) Annual Meeting & Exhibition, η οποία πραγματοποιήθηκε και φέτος όπως κάθε Οκτώβριο και ολοκληρώθηκε στις 12 Οκτωβρίου αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική έκθεση οπλικών συστημάτων και υπηρεσιών, μία από τις μεγαλύτερες του είδους της παγκοσμίως, στην οποία δίνεται η δυνατότητα προβολής της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας για 9η συνεχόμενη χρονιά.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά ενώ στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Στρατού των ΗΠΑ αρμόδιος για Αμυντικές Εξαγωγές και Συνεργασία (Deputy Assistant Secretary of the Army for Defense Exports & Cooperation DASA-DE&C) κ. Patrick Mason, ο Προέδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της “AUSA 2022” Στρατηγός ε.α. Robert Brown, ο ελληνικής καταγωγής Διοικητής των Δυνάμεων Στρατού των ΗΠΑ Στρατηγός Andrew Peter Poppas, ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μπακατσέλος και η Εντεταλμένη Σύμβουλος & Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Enterprise Greece κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικού του ΓΕΣ Υποστράτηγος Αθανάσιος Δημητριάδης και οι Διευθυντές της Διεύθυνσης Υποστήριξης (ΓΕΣ/Γ3) Ταξίαρχος Θεόδωρος Ζήκος και της Διεύθυνσης Αμυντικής Σχεδίασης και Προγραμματισμού (ΓΕΣ/Δ2) Ταξίαρχος Νικόλαος Γκρέτσας.

Στο Ελληνικό Περίπτερο έδωσε το παρών τριμελής αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΚΠΥ καθώς και παρουσίασαν τα προϊόντα τους οι παρακάτω εταιρείες μέλη του: ΕΑΣ, Aeroservices, DEFEADefence Exhibition Athens, Scytalys, Theon Sensors, Akmon, Althom Engineering, Altus LSA, Elfon, FEAC Engineering, HED Engineering και Miltech Hellas αλλά και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και με στόχο την παρουσίαση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και το Greek Innovation Day. Η εκδήλωση η οποία χαρακτηρίστηκε άκρως επιτυχημένη στόχευε στη προβολή και παρουσίαση των καινοτόμων προϊόντων των ελληνικών εταρειών που συμμετείχαν στην «AUSA 2022». Στην εκδήλωση συμμετείχαν και παρακολούθησαν εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων εταιριών αλλά και του Αμερικανικού Στρατού και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δραστηριότητες εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Ο ΣΕΚΠΥ με την συμμετοχή και συμβολή του στη διοργάνωση ελληνικού περιπτέρου στην φετινή μεγάλη έκθεση «AUSA 2022» συνεχίζει την προσπάθεια των τελευταίων ετών για τη στήριξη των Ελληνικών εταιρειών του κλάδου με μοναδικό στόχο η εξωστρέφεια να γίνει κεκτημένο και παρακαταθήκη για την παραπέρα ανάπτυξη τους.

Οι Ελληνικές εταιρείες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, έχουν μεγάλες δυνατότητες και το έχουν αποδείξει όντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στο διεθνές περιβάλλον, συνεισφέροντας στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας.

Όσοι συμμετείχαν στην έκθεση «AUSA 2022», είχαν την δυνατότητα να απευθυνθούν σε διεθνές ακροατήριο, να αναδείξουν τα προϊόντα και τις δυνατότητές τους και να αναζητήσουν νέες συνεργασίες και ευκαιρίες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους διεθνώς.