Περιγραφή εταιρείας

Η ΕΤΜΕ, είναι μια εταιρεία υδραυλικών και περιβαλλοντικών μελετών, με εμπειρία άνω των 45 ετών σε παροχή τεχνικών υπηρεσιών, ως διάδοχος της ΕΤΜΕ ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΠΕΠΠΑΣ που ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’70.

Διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία και τεχνογνωσία σε όλα τα στάδια μεγάλων τεχνικών έργων, από τον αρχικό σχεδιασμό έως τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια και την επίβλεψη τους. Η εταιρεία έχει συμμετάσχει από τη διαχείριση έως την επίβλεψη Έργων Εθνικού επιπέδου, αξίας 1,12 δισ. ευρώ, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004, το Υδραγωγείο Αθηνών, η Αντιπλημμυρική Προστασία της Ελλάδας, τα Έργα Αντιμετώπισης της Ξηρασίας στην Αθήνα, το Φράγμα Χαβρία και πολλά άλλα.

Αξιοποιώντας το τεχνικό υπόβαθρο της εταιρείας, τους ανθρώπινους πόρους της και το επιχειρηματικό πνεύμα των ιδιοκτητών, κατασκευάστηκε η πρώτη πλωτή πλατφόρμα μετρήσεων Υπεράκτιου αιολικού δυναμικού με την χρήση ιστού, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των Oil Rigs. Αυτή η πρωτοποριακή προσπάθεια δημιούργησε το πρώτο Floating Met Mast στην Ελλάδα και η επιτυχής ανάπτυξη και η λειτουργία του στο Αιγαίο Πέλαγος, μαρτυρούν τις μοναδικές τεχνικές και διαχειριστικές ικανότητες της εταιρείας.

Τέλος, την τελευταία τετραετία η ΕΤΜΕ εισήλθε στην αγορά της Άμυνας και της Ασφάλειας. Μετά από συστηματική και επίμονη εργασία, έρευνα σε νέες τεχνολογίες και κουλτούρα συνεργασίας, η καινοτόμος ελληνική εταιρεία ΕΤΜΕ κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αμυντικής Βιομηχανικής Ανάπτυξης για δύο συνεχόμενα έτη (EDIDP 2019 & 2020).

Σήμερα, η ΕΤΜΕ ηγείται και συντονίζει δύο συνεργασίες σε δύο από τα μεγαλύτερα έργα ανάπτυξης αμυντικών δυνατοτήτων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τελούν υπό την οικονομική και τεχνική υποστήριξη των Υπουργείων Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου