Περιγραφή εταιρείας

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΡΕΝΩΝ GRANTEX ιδρύθηκε το 1958 και είναι η μοναδική βιομηχανία κατασκευής φρένων για οχήματα βαρέως τύπου στην Ελλάδα και μία από τις ελάχιστες στην Ευρώπη.

Η εταιρεία παρέχει προϊόντα συστήματος πέδησης, ανάρτησης, διεύθυνσης καθώς και διαχείρισης πεπιεσμένου αέρα για επαγγελματικά οχήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Grantex εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά το πρότυπο EN ISO 9001:2008 και EN ISO 14001:2015 αντίστοιχα, τα οποία αποδεικνύουν την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων.

Το προσεκτικά δομημένο και οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων, εθνικό και διεθνές, έχει καταφέρει να διατηρήσει την ανοδική πορεία της εταιρείας.

Δεδομένου ότι σημαντικό μέρος της παραγωγής εξάγεται σε 75 χώρες σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία, Νότια Αμερική και Αυστραλία), η εταιρεία συμπεριλαμβάνεται στο Διεθνή κατάλογο κατασκευαστών φερμουίτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η GRANTEX είναι προμηθευτής του ελληνικού δημοσίου τομέα (Οργανισμοί Δημοσίων Συγκοινωνιών, Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού κ.λπ.)