Περιγραφή εταιρείας

Η HTR είναι μία Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1998 από Έλληνες που επέστρεψαν από το Βέλγιο και την Αμερική. Η HTR έχει εργαστήρια κοντά στη Λαμία, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Η HTR έχει μόνο εξαγωγική δραστηριότητα παρέχοντας υπηρεσίες και πρωτότυπες κατασκευές στο χώρο της ρομποτικής και συγκεκριμένα για εφαρμογές στο διάστημα.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται με μόνο εφόδιο την καινοτομία, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κύκλο γνωριμιών και συνεργασιών με πολλές γνωστές Ευρωπαϊκές αλλά και Αμερικανικές εταιρείες διαστημικής τεχνολογίας.

Αναφέρουμε σαν παράδειγμα τη συνεργασία της HTR με την Αμερικανική Astrobotic, η οποία ετοιμάζει μεγάλο αριθμό αποστολών της NASA για τη Σελήνη, και με την οποία η HTR συνεργάζεται για την εφαρμογή μεταλλικών ελαστικών τροχών για Σεληνιακά οχήματα (με βάση μια διεθνή ευρεσιτεχνία της HTR).

Η ΗΤR  εχει επιτύχει να κατασκευάσει ελαφρά ρόβερ με ελαστικούς μεταλλικούς τροχούς τα οποία διακρίνονται για τις επιδόσεις τους σε αμμώδη και λασπώδη εδάφη. Οι τροιχοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε οχήματα αμυντικών εφαρμογών.