Είστε here:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΚΠΥ για τα «Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα»

20220701_092101

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 η ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΚΠΥ για τα μέλη του με θέμα: «Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα» στο χώρο της ΛΑΕΔ.

Στην ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους μετά και από σχετική πρόσκληση ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ Αντγος Τεχνικού ε.α. Μισαήλ Παπαδάκης, ο Διευθυντής ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΙΔΕΑΠ Ταξχος Ηρακλής Μουρελάς, ο διεθυντής του ΚΕΤΥΑΚ Ευάγγελος Ζαχαράκης και ο Ασμχος (ΜΗ) Ιωάννης Κίτσιος ΔΑΕΤΕ/ΤΑΤΕ.

Οι εκπρόσωποι των 40 εταιρειών – μελών που παρακολούθησαν την ημερίδα ενημερώθηκαν για τα ευρωπαϊκά προγράμματα από τις παρουσιάσεις των ομιλητών από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, την Ernst & Young Business Advisory Solutions S.A. και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Ενημερώθηκαν τόσο όσοι ήδη δραστηριοποιούνται στα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για το τρόπο που μπορούν να τα αξιοποιήσουν καλύτερα αλλά και όσοι θέλουν να ξεκινήσουν να έρθουν σε επαφή ενώ έλαβαν απαντήσεις από τους εξιδεικευμένους ομιλητές σε ερωτήματα που έθεσαν.

Ειδικότερα κατά την ημερίδα:

Ο κ. Γεώργιος Μέγας  από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου παρουσίασε τα Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα του Cluster 4 (Digital, Industry and Space) στον Ορίζοντα Ευρώπη.

Ο Δρ. Νίκος Καραμπέκιος παρουσίασε τις υπηρεσίες που προσφέρει για την επιχειρηματικότητα το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.

Στο European Defence Fund και στα Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα αναφέρθηκαν οι ομιλητές της Ernst & Young Business Advisory Solutions S.A. και συγκεκριμένα:

Τις προτάσεις EDF2022 και χρήσιμες συμβουλές για τη συμμετοχή σε αυτά αλλά για την  Ernst & Young και τις υπηρεσίες υποστήριξης των Επιχειρήσεων της Αμυντικής Βιομηχανίας τις παρουσίασαν ο κ. Βασίλειος Τσιάμης και ο κ. Γεώργιος Τζαμτζής.  

Τέλος από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ παρουσιάστηκαν τα Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα – Cluster 3 (Civil Security for Society) και ειδικότερα:

Τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες στον Ορίζοντα Ευρώπη: Cluster 3: Civil Security for Society παρουσίασε η κα Βάγια Πιτέλη.

Χρήσιμες συμβουλές για την κατάρτιση επιτυχημένης πρότασης στον Ορίζοντα Ευρώπη παρουσίασε η κα Κατερίνα Παπαδούλη ενώ τις υπηρεσίες υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε ζητήματα Εξωστρέφειας και Καινοτομίας – Enterprise Europe Network παρουσίασε ο κ. Αχιλλέας Μπάρλας

Το ΔΣ του ΣΕΚΠΥ μετά την επιτυχημένη Ημερίδα υπόσχεται να συνεχίσει με παρόμοιες δράσεις και ενέργειες ενημέρωσης των μελών του και στο άμεσο μέλλον.