Είστε here:

Ολοκληρώθηκε η 30η Συνεδρίαση Μεικτής Ελληνογαλλικής Επιτροπής Αμυντικο-τεχνικής Συνεργασίας

ΥΠΟΓΡΑΦΗ-ΣΥΜΦΩΝΟΥ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΣΕΚΠΥ-GICAN-1-scaled

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 η 30η συνεδρίαση της Μεικτής Ελληνογαλλικής Επιτροπής Αμυντικο-Τεχνικής Συνεργασίας στην ΛΑΕΔ που διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) σε συνεργασία και με τον ΣΕΚΠΥ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 60 Ελληνικές και 20 Γαλλικές επιχειρήσεις, ενώ έγιναν πάνω από 300 συναντήσεις μεταξύ τους, με πολύ θετικά αποτελέσματα για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Σκοπός της συνάντησης ήταν οι Ελληνικές Αμυντικές Επιχειρήσεις να συζητήσουν τα πλαίσια συνεργασίας με τις αντίστοιχες Γαλλικές ώστε να συμμετέχουν σε όσο γίνεται μεγαλύτερο βαθμό στο πρόγραμμα κατασκευής των νέων φρεγατών στο πλαίσιο της Στρατηγικής Συμφωνίας Ελλάδας και Γαλλίας.

Στο πλαίσιο στήριξης της ΕΑΒΙ ο ΣΕΚΠΥ μετά τη χθεσινή συνάντηση ετοιμάζεται να συνδράμει και θα διοργανώσει αντίστοιχες συναντήσεις Ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου με εταιρείες από το Ισραήλ, αλλά και με εταιρείες από τη Γαλλία που εμπλέκονται στην κατασκευή των Ελληνικών Rafale.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Αναστάσιος Ροζολής μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «ο ΣΕΚΠΥ μετά και την επιτυχημένη αμυντική έκθεση DEFEA 2021 συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης των Ελληνικών Επιχειρήσεων με στόχο να συμμετέχουν με αξιώσεις στο μέγιστο δυνατό βαθμό στα εξοπλιστικά προγράμματα ενίσχυσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που προχωράει η Ελληνική κυβέρνηση.

Υπάρχουν ήδη τα πρώτα απτά αποτελέσματα όπως φάνηκε και από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε με στόχο την εξασφάλιση της υποστήριξης των κρίσιμων συστημάτων των φρεγατών και στήριξης και ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας μέσω της ανάθεσης έργου στην ΕΑΒΙ. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στο μέλλον για όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα κάτι που θα βοηθήσει στην στήριξη και ανάπτυξη των Ελληνικών επιχειρήσεων και ευρύτερα της οικονομίας».