Είστε here:

ΣΕΚΠΥ: Χαιρετίζουμε τις σημερινές υπογραφές της NAVAL GROUP με Ελληνικές εταιρείες – Αναμένουμε και άλλες Γαλλικές εταιρείες να συνεργαστούν με Ελληνικές

NAVAL

ΣΕΚΠΥ: Χαιρετίζουμε τις υπογραφές της NAVAL GROUP με ελληνικές εταιρείες – Περιμένουμε και άλλες γαλλικές εταιρείες να συνεργαστούν με ελληνικές εταιρείες

 

Ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) χαιρετίζει τη σημερινή (30-6-2022) υπογραφή συμβάσεων και συμφωνιών συνεργασίας της NAVAL GROUP με εταιρείες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο της κατασκευής των νέων φρεγατών FDI για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής συμφωνίας-πλαίσιο μεταξύ της NAVAL και της MEVACO που υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο της διεθνούς αμυντικής έκθεσης Eurosatory και αναμένουμε τη συμμετοχή και άλλων εταιρειών στο άμεσο μέλλον.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή εκδήλωση υπογράφηκαν τέσσερις συμβάσεις και συγκεκριμένα με την EMMIS για την προμήθεια ηλεκτρικών μετασχηματιστών, με τη MEVACO για μηχανολογικό εξοπλισμό, με τη STELMA για εργασίες βαφής και με τη VIKING HELLAS για την προμήθεια φουσκωτών σκαφών σταθερής γάστρας.

Παράλληλα, ο Όμιλος Naval προχώρησε σε συμφωνίες αποκλειστικών συνομιλιών με τις εταιρείες AKMON, INTRACOM, MILTECH, PRISMA και SCYTALYS.

Αναμένουμε το επόμενο διάστημα να υπάρξουν κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στο να αναθέσουν επιπλέον γαλλικές εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή φρεγατών ανάλογο έργο σε ελληνικές εταιρείες με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας και προς όφελος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι για να έχει η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία ουσιαστική συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, είναι ιδιαίτερα σημαντικό η κατασκευή των νέων κορβετών που σχεδιάζεται να αποκτήσει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να γίνει σε ελληνικά ναυπηγεία και για το λόγο αυτό πρέπει να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, στο πλαίσιο της διαρκώς αυξανόμενης προσπάθειας στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, καλεί όλες τις εταιρείες του κλάδου να συμμετάσχουν στο ελληνικό περίπτερο που θα στηθεί στη μεγάλη ναυτική έκθεση Euronaval, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 18-21 Οκτωβρίου 2022.