Είστε here:

ΣΕΚΠΥ: Χαιρετίζουμε τις σημερινές υπογραφές της NAVAL GROUP με Ελληνικές εταιρείες – Αναμένουμε και άλλες Γαλλικές εταιρείες να συνεργαστούν με Ελληνικές

NAVAL

ΣΕΚΠΥ: Χαιρετίζουμε τις υπογραφές της NAVAL GROUP με Ελληνικές εταιρείες – Αναμένουμε και άλλες Γαλλικές εταιρείες να συνεργαστούν με Ελληνικές

 

Ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) χαιρετίζει τις σημερινές (30-6-2022) υπογραφές συμβάσεων και συμφωνιών συνεργασίας της NAVAL GROUP με εταιρείες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, στα πλαίσια της ναυπήγησης των νέων φρεγατών FDI για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής συμφωνίας – πλαίσιο της NAVAL με την MEVACO που υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες στα πλαίσια της διεθνούς αμυντικής έκθεσης Eurosatory και αναμένουμε να εμπλακούν περισσότερες εταιρείες στο άμεσο μέλλον.

Να σημειωθεί, ότι στη σημερινή εκδήλωση υπογράφηκαν τέσσερις συμβάσεις και συγκεκριμένα με την EMMIS για την προμήθεια ηλεκτρικών μετασχηματιστών, με τη MEVACO για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, με τη STELMA για εργασίες βαφής και με τη VIKING HELLAS για την προμήθεια φουσκωτών σκαφών σταθερής γάστρας.

Ταυτόχρονα, η Naval Group προχώρησε σε συμφωνίες για αποκλειστικές συνομιλίες με τις εταιρείες, AKMON, INTRACOM, MILTECH, PRISMA και SCYTALYS.

Αναμένουμε το επόμενο διάστημα να υπάρξουν και κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν ώστε και επιπλέον Γαλλικές εταιρείες που εμπλέκονται στην ναυπήγηση των φρεγατών να αναθέσουν αντίστοιχο έργο σε ελληνικές εταιρείες με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και ανάπτυξη της χώρας αλλά και προς όφελος των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Στα πλαίσια αυτά πρέπει να τονίσουμε ότι για να έχει ουσιαστική συνέχεια για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία αυτή η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, είναι ιδιαίτερα σημαντικό η ναυπήγηση των νέων κορβετών που σχεδιάζεται να αποκτήσει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να γίνει σε Ελληνικά Ναυπηγεία και για το λόγο αυτό πρέπει να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος, ο ΣΕΚΠΥ στα πλαίσια της ολοένα εντονότερης προσπάθειας για υποστήριξη και ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας καλεί όλες τις εταιρείες του κλάδου να συμμετέχουν στο Ελληνικό περίπτερο που θα συγκροτήσει στην μεγάλη ναυτική έκθεση Euronaval που θα διοργανωθεί στο Παρίσι στις 18 με 21 Οκτωβρίου 2022.