Περιγραφή εταιρείας

Η Spirit Αεροναυπηγικά  Συστήματα ΑΕ. (SAS technology, www.sas-tech.gr) είναι μια Ελληνική εταιρεία η οποία ειδικεύεται στην σχεδίαση και κατασκευή μη επανδρωμένων συστημάτων αέρος θαλάσσης υποβρύχια και εδάφους. Η εταιρεία ανήκει στον όμιλο εταιρειών SPIRIT WORLD GROUP (www.spiritworld.gr). Οι τεχνικές εγκαταστάσεις της βρίσκονται στην Λεωφόρο Λαυρίου 196 και περιλαμβάνουν εργαστήρια ανάπτυξης σχεδίασης γραμμή παραγωγής, χώρους  έκθεσης προϊόντων και χώρους εκπαίδευσης.

Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2020  και αποτελεί συνέχεια μιας προσπάθειας εφαρμοσμένης έρευνας που ξεκίνησε από μια ομάδα μηχανικών και τεχνικών προ 6 περίπου ετών και έχει στο ενεργητικό της πολλές  κατασκευές σημαντικότερο των οποίων η σχεδίαση κατασκευή και δοκιμή μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου MALE 200 κιλών μέγιστου βάρους απογείωσης και εκπετάσματος λίγο μεγαλύτερου των 6 μέτρων.

Η SAS διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης μη επανδρωμένων οχημάτων διαφόρων τύπων με έμφαση στα εναέρια. Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα ακόλουθα πρότυπα:  ISO 9001 2015, ISO 14001 2015, και ISO 27001 2013, είναι  εγγεγραμμένη σον ICAO σαν κατασκευαστής μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων και είναι εγκεκριμένος προμηθευτής της NSPA. Επιπρόσθετα διαθέτει ειδικό γραφείο παρακολούθησης και συμμόρφωσης με τα πρότυπα της EASA.

Τα προϊόντα της προορίζονται τόσο για πολιτική όσο και στρατιωτική χρήση και διαθέτει ειδικό τμήμα σχεδίασης και ανάπτυξης αμυντικών συστημάτων