Περιγραφή εταιρείας

H  ΕΛ.ΥΝ. Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1982 στην περιοχή των Γρεβενών στη Βόρεια Ελλάδα και ασχολήθηκε με την κατασκευή αγροτικών μηχανημάτων και ανταλλακτικών. Το 1989 μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία και το έτος 1991 εγκαταστάθηκε σε ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην σημερινή της θέση, επεκτείνοντας τις παραγωγικές της δυνατότητες σε ειδικές βιομηχανικές εφαρμογές.

Επίσης το ίδιο έτος η εταιρεία επένδυσε σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό ώστε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της ώστε να αυξήσει τις παραγωγικές της δυνατότητες πέρα από τις ήδη υπάρχουσες.

Αποτέλεσμα αυτού του εκσυγχρονισμού είναι η καθιέρωση συνεργασίας από το 1995 με τη ΔΕΗ Α.Ε. σε κλάδους κατασκευής σφυρήλατων και άλλων ανταλλακτικών για τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς της , αλλά κυρίως για τα ορυχεία των Λιγνιτικών Κέντρων της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης.

Η συνεργασία αυτή και οι απαιτήσεις που υπήρξαν, έδωσαν το έναυσμα για την  συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων ,  την κατάλληλη επιλογή πρώτων υλών υψηλών προδιαγραφών και τους συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους.

Επιπλέον, από το 1998 ως κύριος κατασκευαστής ή ως υπεργολάβος κατασκευάζει εξαρτήματα ερπυστριών αρμάτων μάχης από σφυρήλατο χάλυβα για τις ανάγκες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς επίσης και για την   NSPA/NLSE ( ως Πιστοποιημένος προμηθευτής για το ΝΑΤΟ με κωδικό NCAGE G0528).