Είστε here:

ΣΕΚΠΥ – EUROSATORY 2024: Εντυπωσιακή η Ελληνική βραδιά στο Παρίσι

EUROSATORY ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ (2)

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) διοργάνωσε στο Παρίσι με μεγάλη επιτυχία την Ελληνική Βραδιά με τίτλο «Hellenic Gala: Elegance in Paris from Acropolis to Eiffel: Uniting legacies, Bridging Histories, Building Futures».

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου μετά το τέλος της πρώτης ημέρας διεξαγωγής της μεγάλης Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας EUROSATORY 2024, ο ΣΕΚΠΥ εκπροσωπώντας το σύνολο της αμυντικής βιομηχανίας, πραγματοποίησε εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του 16ου Διαμερίσματος στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Βραδιάς, ο Σύνδεσμος είχε την ευκαιρία να προβάλλει τον Ελληνικό Πολιτισμό, να ενισχύσει τους κοινωνικούς δεσμούς εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και τέλος, να προσφέρει ένα πλαίσιο για τη δημιουργία επαφών και τη δικτύωση ανθρώπων που έχουν κοινά ενδιαφέροντα ή επαγγελματικές διασυνδέσεις.

Οι συμμετοχές στην εκδήλωση ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Στην κατάμεστη αίθουσα δεξιώσεων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι, στελέχη και ανώτατοι αξιωματούχοι από τις μόνιμες αντιπροσωπείες στις Βρυξέλλες, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΝΑΤΟ, τον ASD, την Επιτροπή Πολιτικής Ασφάλειας, άλλους βιομηχανικούς συνδέσμους, μεγάλες εταιρείες του χώρου, ειδικούς στην αμυντική τεχνολογία και πολιτική, καθώς και προσωπικότητες της ελληνικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απονομή πλακέτας στον Δήμαρχο του 16ου διαμερίσματος του Παρισίου και στην Κα. Μάιρα Μυρογιάννη του Enterprise Greece για την αμέριστη υποστήριξη του. Παρευρέθηκε επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία Δημήτρης Ζεβελάκης, ο πρέσβης της Ελλάδος στην UNESCO Γιώργος Κουμουτσάκος κ.α..

Αποτέλεσμα της Ελληνικής Βραδιάς ήταν η ενδυνάμωση του δεσμού που ενώνει τα έθνη της Ευρώπης, ο οποίος δεν είναι απλώς ιστορικός ή γεωγραφικός. Είναι μια κοινή δέσμευση για την υποστήριξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.